Nabór na wolne stanowisko pracy 1/OZE: Inspektor Nadzoru branży sanitarnej - Koordynator inspektorów nadzoru

Zarząd stowarzyszenia Blisko Krakowa z siedzibą w Radziszowie (adres: ul. Szkolna 4, 32-052 Radziszów) ogłasza nabór na wolne stanowisko pracy:

Nabór 1/OZE
Stanowisko: Inspektor Nadzoru branży sanitarnej – Koordynator inspektorów nadzoru – 3/4 etatu.

WYMAGANIA NIEZBĘDNE:

1. Ukończony 18 rok życia i posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych.
  2. Niekaralność za przestępstwo popełnione umyślnie.
  3. Obywatelstwo polskie lub innego kraju Unii Europejskiej i posługiwanie się biegle w mowie i piśmie językiem polskim.
  4. Posiadanie stanu zdrowia pozwalającego na zatrudnienie na określonym stanowisku.
  5. Wykształcenie co najmniej średnie.
  6. Uprawnienia budowlane wykonawcze, w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci, instalacji i urządzeń cieplnych, wentylacyjnych, wodociągowych i kanalizacyjnych lub inne równoważne uprawnienia.[1]Aktualny wpis do Okręgowej Izby Budownictwa.
  7. Doświadczenie na stanowisku inspektora nadzoru na co najmniej dwóch inwestycjach polegających na montażu minimum 50 rozproszonych instalacji solarnych lub pomp ciepła lub kotłów na biomasę w domach jednorodzinnych.

WYMAGANIA DODATKOWE:

1. Biegła obsługa komputera – pakiet MS Office.
  2. Znajomość przepisów prawa budowlanego.
  3. Dociekliwość zawodowa, dokładność, umiejętność pracy w zespole.
  4. Certyfikat potwierdzający posiadanie kwalifikacji do instalowania odnawialnych źródeł energii
    w zakresie słonecznych systemów grzewczych, kotłów i pieców na biomasę.
  5. Znajomość zagadnień z zakresu zamówień publicznych.
  6. Gotowość dysponowania własnym samochodem do celów służbowych.

ZAKRES CZYNNOŚCI

1. Pełnienie obowiązków inspektora nadzoru inwestorskiego branży sanitarnej wg wymogów ustawy Prawo Budowlane.
  2. Pełnienie obowiązków koordynatora inspektorów nadzoru – koordynacja pracy zespołu nadzorującego zgodnie z zapisami art. 27 Prawa budowlanego.
  3. Prowadzenie nadzoru realizacji umów zawartych przez inwestora (gmin partnerskich w projekcie „Czysta Energia Blisko Krakowa”) związanych z realizacją inwestycji – uczestniczenie w procesie inwestycyjnym oraz reprezentowanie inwestora w trakcie trwania procesu inwestycyjnego, w tym w trakcie jego przygotowania (ocena techniczna i opracowanie dokumentacji wykonawczej) i na budowie (montażu instalacji) przez sprawowanie kontroli zgodności ich realizacji z dokumentacją projektową, umową zawartą z Wykonawcą, przepisami i obowiązującymi Polskimi Normami oraz zasadami wiedzy technicznej i zaleceniami Zamawiającego.
  4. Bieżące informowanie Zamawiającego o wszelkich problemach związanych z realizacją inwestycji zarówno na etapie jej przygotowania (ocena techniczna i opracowanie dokumentacji wykonawczej) jak i trwania robót (montaż instalacji).
  5. Opiniowanie dokumentacji wykonawczej przedłożonej przez Wykonawcę.
  6. Opiniowanie kart materiałowych przedłożonych przez Wykonawcę.
  7. Opiniowanie harmonogramu robót opracowanego przez Wykonawcę.
  8. Opiniowanie raportów z postępu w realizacji Inwestycji przedłożonych przez Wykonawcę.
  9. Opiniowanie Programów Naprawczych przedłożonych przez Wykonawcę.
  10. Potwierdzanie poprawności i kompletności dokumentów przekazanych przez Wykonawcę.
  11. Przygotowanie projektu harmonogramu robót na potrzeby inwestora.
  12. Przygotowanie projektu Programu Naprawczego na potrzeby inwestora.
  13. Przygotowanie raportów z realizacji inwestycji na potrzeby inwestora – udzielanie w formie pisemnej, elektronicznej lub faksem wyjaśnień dotyczących realizacji umowy na każde żądanie Inwestora.
  14. Monitorowanie postępu prac poprzez porównywanie postępu faktycznego z zaaprobowanym harmonogramem rzeczowo-finansowym robót.
  15. Udział w odbiorach, komisjach odbiorowych i przeglądach pogwarancyjnych.
  16. Udział w spotkaniach z Zamawiającymi, Wykonawcą, beneficjentami końcowymi i innymi inspektorami oraz udział w naradach technicznych, organizowanie oraz przewodniczenie naradom, sporządzanie protokołów z narad.
  17. Identyfikowanie ryzyka powstania potencjalnych roszczeń ze strony Wykonawcy Robót i stron trzecich oraz przedstawienie propozycji i sposobów zapobiegania tym roszczeniom.
  18. Rozpatrywanie roszczeń Wykonawcy i przedstawienie merytorycznego stanowiska w odniesieniu do nich z pełną dokumentacją dotyczącą roszczenia i raportem roszczenia
  19. Pełna dyspozycyjność – niezwłoczne stawianie się na uzasadnione wezwanie.
  20. Udział w prowadzeniu ewentualnych negocjacji w konfliktach z mieszkańcami, związanymi z realizacją umów w projekcie „Czysta Energia Blisko Krakowa”.
  21. Potwierdzanie faktycznie wykonanych robót, a także kontrolowanie rozliczeń budowy, doradztwo w zakresie możliwości obniżenia kosztów robót.
  22. Prowadzenie korespondencji technicznej, w tym ocena techniczna pism Wykonawcy – przygotowanie projektów dokumentów.
  23. Inne czynności wykonywane na polecenie Kierownictwa Biura projektu, związane z realizacją umów w projekcie „Czysta Energia Blisko Krakowa”.

WARUNKI PRACY

1. Wymiar czasu pracy – 3/4 etatu.
  2. Zadaniowy czas pracy.
  3. Miejsce pracy: siedziba Stowarzyszenia Blisko Krakowa – Radziszów, obszar gmin realizujących projekt „Czysta Energia Blisko Krakowa”.
  4. Przewidywane zatrudnienie: od maja 2020 r.

WYMAGANE DOKUMENTY

1. Życiorys (CV) zawierający:
    1. dokładny opis przebiegu pracy zawodowej,
    2. klauzulę: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie i załączonych lub przedłożonych później dokumentach dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).”,
    3. własnoręczny podpis pod klauzulą.
  2. Oświadczenie o spełnianiu wymagań niezbędnych ogólnych określonych w pkt A 1 – 4 i gotowości do przedłożenia przed zawarciem umowy o pracę dokumentów potwierdzających ten fakt.
  3. Skany dokumentów potwierdzających spełnianie wymagań niezbędnych określonych w pkt A 5 – 8.

SKŁADANIE OFERT

1. Oferty w formie elektronicznej należy przesłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w terminie do 16 kwietnia 2020 r.
  2. W uzasadnionych przypadkach Zarząd może wezwać do uzupełnienia oferty.
  3. W terminie do 17 kwietnia kandydaci zakwalifikowani do dalszego postępowania zostaną powiadomieni o formie (np. telekonferencja, spotkanie), miejscu i czasie przeprowadzenia rozmów kwalifikacyjnych, planowany termin rozmów kwalifikacyjnych to poniedziałek 20 kwietnia 2020 r.

[1] W przypadku osób będących obywatelami krajów członkowskich Unii Europejskiej oznacza to decyzję w sprawie uznania wymaganych kwalifikacji do wykonywania w Rzeczypospolitej Polskiej samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie w zakresie przedmiotu niniejszego zamówienia – zgodnie z właściwymi przepisami, w szczególności z ustawą z dnia 18 marca 2008 r. o zasadach uznania kwalifikacji zawodowych nabytych w krajach członkowskich Unii Europejskiej (Dz. U. z 2018 r., poz. 2272 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 15 grudnia 2000 r. o samorządach zawodowych architektów, inżynierów budownictwa oraz urbanistów (tekst jedn. Dz. U. z 2019 r., poz. 1117)